Carola Gunell & Aija Orvasto: OLIPA KERRAN–tarinoita, eläinhahmoja ja IHANAA KERAMIIKKAA

Galleria Gylich

Avoinna:
1.7.–13.8. ti–la klo 9–20 ja aina Kartanon muiden tapahtumien yhteydessä.
La 6.8. klo 15–20 taiteilijat tavattavissa ja tarinoimassa Suviehtoossa.

Kaksi keramiikkataiteilijaa Mynämäeltä; Carola Gunell ja Aija Orvasto tuovat Galleria Gylichiin näkemyksensä luonnosta, eläimistä ja taiteesta. Näyttely on hauska ja vakava. Se peilaa tarinoiden ja satujen tärkeyttä, samalla toivoen pientä herätystä katsojissa. Näyttely toteutetaan aiheittain, joita on 9 kpl. Esimerkkinä: ”Metsänväki” käsittää 13 teosta ja laajan rekvisiitan, ”lammen ranta” käsittää 10 lintua, suuria sammakoita, hyönteisiä ja runsaan rekvisiitan.

Carola Gunell on taidekeraamikko, joka yhdistää savea ruosteiseen rautaan. Hän toteaa, että ”Olen havainnut toteuttavani kahta tyyliä – ensimmäinen on historian, tarinan tai kertomuksen kautta syntyneen mielikuvan toteutus. Toinen tyylini on abstrakti, yksinkertaistettu ja pelkistetty, tällöin eläimet ovat ensisijaisesti tarkasteluni kohteena.

Aija Orvasto on tarinoiden keraamikko, joka ammentaa luomisvoimansa luonnosta, eläimistä ja lähipiiristään. Toisaalta metsän eläimet voivat saada omat roolit ja tehtävät, niihin kuuluvat vaatteet ja tietenkin kaikkia yhdistävän tarinan. Toisaalta sanaleikit, aforismit tai ajatuksen juoksu saattaa synnyttää puhuttelevan keramiikkatyön.