Kartanokierrokset

Elämykselliset kartanokierrokset

Elämyksellisellä rooliopastuksella tutustutaan kartanon mielenkiintoiseen historiaan kierrellen päälinnassa, puistossa, Orangeriassa tai vaikkapa jyhkeällä kuusikujalla. Oppaana ”talon väkeä 1800-luvulta”, mm. piika, rouwa, kirjanpitäjä ja talousmamselli.

Opastusten teemoja Vuojoen Kartanon historiaan tutustumiselle:

Elävöitetty kartanonkierros

Kartanohistoriaa

Roolioppaan johdolla tutustuen empirekartanon mielenkiintoiseen historiaan sekä nykypäivään, päälinnan vapaana olevia saleja, muita tiloja sekä puistoa kierrellen tai paikoillaan istuen. Oppaana talon väkeä 1800- luvulta. Opastus yleiskielellä, muut kielet: ruotsi, englanti, saksa, viro, ranska sekä paikallinen murre. Opastuksen kesto 1 h, voidaan toteuttaa myös osana juhlaa tai kokouspäivän piristeenä (10-15 min).

Björkenheimit

Rakennuttajasuvun vaiheet Vuojoen Kartanossa

Björkenheimien suku Vuojoen Kartanon omistajina ja rakentajina sekä maatalouden kehittäjinä Rooliopastus Vuojoen empirekartano, arkkitehdit Engelistä tähän päivään, rooliopastus. Kesto 1h.

Engelin kynästä

Kartano Arkkitehtonisesta näkökulmasta

Kartanoarkkitehtuuria, kartanon kokemat muutokset aikojen saatossa sekä eri aikoihin toteutettujen restaurointien vaiheita. Puutarhaopastus kartanon puistoon ja puutarhaan Roolioppaan johdolla tutustutaan Kartanon puistoon ja puutarhaan, poiketaan puusillalla ennen kuusikujan hämärää. Eksoottinen Orangeria ja sen vaiherikas historia tulevat myös tutuksi. Kesto n. 1h. Carl Ludwig Engel ja empire – opastus Vuojoen kartanon arkkitehtuuriin ja arkkitehti Engelin elämään Kesto 15-60 min.

Herrasväkeä ja palvelusväkeä

Historian havinaa näytelmällisenä ohjelmanumerona:

Kurkistus herrasväen elämään ja tapoihin sata vuotta sitten Vuojoen empirekartanossa näytelmällisenä ja hauskana dialogina herrasväen ja palvelusväen kesken. Kolmen roolioppaan esitys. Salissa paikoillaan istuen. Kesto n. 20 min.

Haamujako Kartanossa?

Empirekartanon elämyksiä

”Haamujako Vuojoen kartanossa ?”- näytelmällinen opastus kartanon saloihin. Piika, haamu ja herrasväki liikkeellä “illan” hämärtyessä. Päälinnan tiloja ullakolta kellariin kierrellen. Kesto n. 60 min.

Joulun odotusta

Vuojoen Herraskartanossa 1900-luvun alussa

Miten kartanon väki valmistautuu joulun viettoon, millaisia tapoja ja perinteitä kuului jouluvalmisteluihin 1900-luvun alussa. Salissa paikoillaan istuen. Kesto n. 15 min.

Lasten seikkailukierros

Lasten seikkailukierros Vuojoen Kartanolla 

Millaista oli asua herraskartanossa, miten tuli käyttäytyä, millainen oli lapsen rooli, mitä syötiin ja miten elämä erosi ”tavallisesta” 1870-luvun arjesta? Näihin ja muihin kysymyksiin saat vastauksen Vuojoen kartanon lasten seikkailukierroksella! Kierroksella tutustutaan kartanon tapakulttuuriin, kurkistetaan kartanon ullakolle ja kellokoneistoon, etsitään helmiä kartanon kuusikujalla ja pohditaan Orangerian hedelmäsatoa. Rooliopastettu kierros on suunnattu lapsiryhmille. Suositeltava ryhmäkoko 20–40 lasta ja suositeltava ikä 5-12v. Rooliopastettu kierros kestää 1-2 h. Kysy tarjousta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä sähköpostitse vuojoki@vuojoki.fi tai puhelimitse:
Soita 044 2424 085