Kartanon taidenäyttelyt 2023

SAMAN TAIVAAN ALLA

Päivi Mansikka-aho os. Yli-Antola & Marjo Yli-Antola 29.5.–26.6.

Saman taivaan alla -näyttelyn taiteilijoilla on yhteinen isoisoisä ja suvun juuret Rauman Kodisjoella. Elämä on johdattanut toisen tekijän Kangasalle ja toisen Turkuun. Nyt he tuovat ensimmäistä kertaa teoksiaan yhdessä esille lähelle sukujen kotiseutua. Saman taivaan alla -näyttelyssä on esillä maalauksia ja taidegrafiikkaa, esittävää ja abstraktia.

Päivi Mansikka-aho on Raumalta valmistunut opettaja, joka on opetustyön ohella tehnyt töitä kuvittajana mm. Unicefille, Suomen Ulkoministeriölle ja lukuisille järjestöille. Mansikka-ahon maalauksista on painettu yhteensä yli miljoona postikorttia. Taulut ovat olleet esillä näyttelyissä mm Taiwanilla, Espanjassa, Italiassa ja Virossa.

Marjo Yli-Antola on kuvataiteilija ja taidemaalari, joka maalaa öljy-, akryyli- ja pastellimaalauksia. Luonnon elementeistä, valosta ja varjoista kumpuavia maalauksia on kuvailtu unenomaisiksi tulkinnoiksi tunteista, olemisesta ja hetkistä elämässä.


Päivi Mansikka-aho Facebookissa ja Instagramissa.
Marjo Yli-Antola Facebookissa ja Instagramissa  

Avajaiset to 8.6. klo 18–19

KUULETKO, MITÄ SYDÄMELLÄNI ON KERROTTAVANAAN

Saana Hakala 29.6.–29.7.

Saana Hakala on värikylläisen abstraktin taiteen rakastaja. Hakala on syntynyt Eurajoella ja työskennellyt kotikunnassaan opettajana ennen siirtymistään täysipäiväiseksi taiteilijaksi. Luonto ja elämän ihmeellisyydet näkyvät vahvasti hänen taiteessaan aivan uniikilla tavalla. Tuleva näyttely ’Kuuletko mitä sydämelläni on kerrottavanaan’ pitää sisällään taianomaisia teoksia, jotka vievät katsojan matkalle omaan sisimpään. Tällä hetkellä vapaana olevia teoksia pääset katsomaan hänen Instagramistaan: saana_hakala_art

Avajaiset to 29.6. klo 18–19

AIKA

Rauman Taidegraafikot ry 3.8.–9.9.

Kavalkadissa on esilllä useiden taidegraafikoiden teoksia. Taiteilijajäsenet pitävät yhteis- ja yksityisnäyttelyitä vuosittain sekä kotimaassa että ulkomailla. Tänä kesänä Kartanolla on ilo vastaanottaa heidät galleria Gylichiin. Teoksiaan tuovat näytille seuraaavat Raumaan Taidegraafikoiden jäsenet: Ala-Olla Merja, Aspola Mari, Haapalahti Eila, Kuusisto Kirsi, Lehto-Toivanen Riitta, Leppänen Maria, Nikolov Nikolay, Roström Tommi-Wihtori, Selin Veli-Matti, Sukanen Anu, Väisänen Heli ja Wallenström Vilma.

Lisätiedot Rauman Taidegraafikot ry

Avajaiset  to 3.8. klo 18–19

OPASTETTU TAIDE- JA ARKKITEHTUURIKIERROS AVAJAISTEN YHTEYDESSÄ

Kesällä taide- ja arkkitehtuurikierros järjestetään aina torstaisin 8.6., 29.6. ja 3.8. klo 17-18, jonka jälkeen voi siirtyä taidenäyttelyiden avajaisiin klo 18-19. Avajaisiin on vapaa pääsy kaikille.
Varauksen kierrokselle voi tehdä verkkokaupasta.