Mukavaa tekemistä Eurajoella

Eurajoki ja lähialueet tarjoavat monipuolista tekemistä ja kokemista vuoden ympäri

Eurajoen kunnan tapahtumakalenterista löydät ajankohtaiset tapahtumat ja tekemiset Eurajoen alueella.

Apteekkimuseo Eurajoen opistolla.

Apteekkimuseo on ainoa laatuaan Satakunnassa, koska se sisältää laajan apteekkitavaramäärän, kuten lääkepullojen ja -purkkien yms. lisäksi runsaasti myös kalusteita ja muuta tarpeistoa, esimerkiksi työvälineitä, joiden avulla apteekissa on itse valmistettu lääkkeitä. Museoon astuessa tuntuukin siltä, kuin oikeasti astuisi muutaman vuosikymmenen takaiseen apteekkiin, tuoksuineen kaikkineen. Jos haluat vierailla apteekkimuseossa esim. ryhmän kanssa, ota yhteyttä kotiseutuyhdistyksen johtokunnan jäseniin.

Lue lisää apteekkimuseosta

Kaljaasi Ihanan kotisatamasta Luvian Laitakarista purjehditaan Selkämeren kansallispuiston upeisiin maisemiin!

Voit yhdistää purjehduksen helposti lomaasi Vuojoen Kartanolla, sillä matka Vuojoelta Laitakariin on vain 23 km. Laitakarin satamassa on monipuolisia palveluita, joista voi nauttia myös ilta-auringon paistaessa.

Olkiluodon vierailukeskus

Tervetuloa tutustumaan ydinvoiman kiehtovaan maailmaan Olkiluodon vierailukeskukseen! Olkiluodon Vierailukeskuksessa pääset tutustumaan ydinvoimalaitoksen toimintaperiaatteeseen ja uraanipolttoaineen matkaan kalliosta kallioon.

Lue lisää ja varmista aukioloajat

Eurajoella on monta kiinnostavaa museota.

Irjanteella, osoitteessa Kaukomäentie 2 sijaitsevat museot ympäristöineen kuuluvat Irjanteen perinnekulttuurikeskukseen, joka sisältää museoiden lisäksi 1731 rakennetun puukirkon tapuleineen ja kirkkotarhoineen, talonpoikaistalojen (Kylä-Laurilan ja Kohnan) iäkkäät rakennukset, entisen alakoulurakennuksen, Åke Tottin muistokiven, raivaajahevosten muistopuomin ja patsaan Elämänpuu.

Lue lisää Irjanteen museoista

Knapernummen ampumahaudat Luvialla kertovat suomen sotahistoriasta.

Vuosina 1915-1916 rakennetut Knapernummen ampumahaudat luokitellaan muinaisjäännöksiksi. Ne olivat osa venäläisten ensimmäisen maailmansodan aikana Pohjanlahden rannikolle rakennuttamaa linnoitusketjua, joka oli tarkoitettu turvaamaan valtakuntaa saksalaisten maihinnousun varalta. Vuosien 2002-2003 aikana osa linnoitusrakennelmista kunnostettiin ja ennallistettiin Luvia Seor ry:n aloitteesta ja Porin Prikaatiin kuuluvan Satakunnan pioneeripataljoonan sekä Museoviraston toimesta. Ampumahaudat sijaitsevat Knapernummen mäen päällä Vanhan Porintieltä lähtevän Niemenpolun varressa.