Tiedote: Vuojoen kartanon toiminta ottamassa uuden suunnan

Tiedote 6.4.2023: Vuojoen kartanon toiminta ottamassa uuden suunnan

 

 

Vuojoen kartanon toiminta Eurajoella on saamassa uuden suunnan, kun Posiva Oy on luopumassa kartanon vuokrasuhteestaan noin kahdenkymmenen vuoden jälkeen toukokuun 2023 lopussa. Posiva on toiminut kartanon päävuokralaisena vuodesta 2003.

– Muuttuneessa maailmassa Posivalla ei ole enää tarvetta näille tiloille, joten nyt on sopiva aika luopua tiloista. Vuojoki on mahtavan hieno historiallinen paikka, jota olimme yhdessä kunnostamassa nykyiseen loistoonsa 2000-luvun alussa. Tulemme jatkossakin käyttämään kartanon palveluja. Nyt on vain aika jäädä pois välistä turhana välikätenä, Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka sanoo.

Eurajoen kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi kiittää Posivaa hyvästä yhteistyöstä.

– Posiva on ollut hyvä yhteistyökumppani ja hoitanut kaikki velvoitteensa hienosti. Nyt pääsemme kuntana kehittämään kartanoa suoraan. Eurajoki on jo päättänyt investoida miljoona euroa kartanon sillan korjaamiseksi sekä maalämmön tuomiseksi kartanoon, Lakaniemi sanoo.

Posiva on viime vuodet vuokrannut kartanoa Vuojoen Kartano Oy:lle, joka on pyörittänyt kartanon käytännön toimintaa. Jatkossa Vuojoki-säätiö on Eurajoen kunnan suora vuokralainen. Säätiön puheenjohtaja Ilkka Heikkilän mukaan on tärkeää, että Vuojoen kartanon toiminta jatkuu aktiivisena.

– Kiitos Posivalle pitkään jatkuneesta hyvästä yhteistyöstä. Vuojen kartano on ainutlaatuinen kohde. Toivomme tietysti, että lähiseudun yritykset ja matkailijat löytävät edelleen kartanon monenlaiset palvelut ja sen tarjoamat elämykset, Heikkilä sanoo.

Lopullisen päätöksen Posivan vuokrasuhteen päättymisestä 31. toukokuuta tekee Eurajoen kunnan hallitus kokouksessaan huhtikuussa.

 

Lisätietoa:

Janne Mokka, puh. 050 401 7284

Vesa Lakaniemi, puh. 044 431 2692

Ilkka Heikkilä, puh.  044 312 4368