Kartanon näyttelytilat

Vaihtuvien taide- ja kulttuurinäyttelyiden areena

Galleria Gylich

Vuojoen Kartanon Galleria Gylich on vaihtuvien taide- ja kulttuurinäyttelyjen areena, jossa historia ja nykyisyys kohtaavat. Galleria Gylich tarjoaa Vuojoella vieraileville oivalluksia, elämyksiä ja näkemyksiä. Osa näyttelyistä on gallerianäyttelyitä ja osa Vuojokisäätiön sääntömääräistä toimintaa eri yhteistyötahojen kanssa. Galleria sijaitsee Kartanon itäisen flyygelin (sivurakennus) 1. kerroksessa. Galleria Gylichin vaihtuvien näyttelyiden lisäksi kartanolla voi tutustua Vuojoen Kartanon ja Orangerian historiasta ja restauroinnista kertoviin pysyväisnäyttelyihin. Juhlakerroksen salien seiniä koristavat myös Björkenheim-suvun muotokuvat.

Vuojoki-näyttely

Linnan historianäyttely antaa vierailijoille kattavan kuvan Vuojoen Kartanon historiasta ja mittavasta entisöinti-projektista. Näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi arkkitehti C.L. Engeliin ja hänen piirustuksiinsa kartanosta ja kasvihuoneesta, Vuojoen asukkaisiin ja alueen kehitykseen, sekä kartanon restaurointiin ja uuteen elämään. Avoinna päälinnan aukiolojen mukaisesti.

Orangeria-näyttely

Orangeria-näyttely (Orangeria) tutustuttaa vierailijat Orangerian vaiheisiin eksoottisena kasvihuoneena, mielisairasosastona ja hylättynä rakennuksena. Näyttelyssä perehdytään myös Engelin ainutlaatuisiin kasvihuoneteknisiin ratkaisuihin, sekä Orangerian restaurointiin. Avoinna opastusryhmille, orangerian tilaisuuksiin osallistujille, suurempien yleisötapahtumien aikana.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä tai tee tarjouspyyntö
Tarjouspyyntö