Vuoden 2022 näyttelyt

Vuoden 2022 taidenäyttelyt Vuojoen Kartanolla


 

Carola Gunell & Aija Orvasto: OLIPA KERRAN–tarinoita, eläinhahmoja ja IHANAA KERAMIIKKAA

Galleria Gylich

Avoinna:
1.7.–13.8. ti–la klo 9–20 ja aina Kartanon muiden tapahtumien yhteydessä.

Kaksi keramiikkataiteilijaa Mynämäeltä; Carola Gunell ja Aija Orvasto tuovat Galleria Gylichiin näkemyksensä luonnosta, eläimistä ja taiteesta. Näyttely on hauska ja vakava. Se peilaa tarinoiden ja satujen tärkeyttä, samalla toivoen pientä herätystä katsojissa. Näyttely toteutetaan aiheittain, joita on 9 kpl. Esimerkkinä: ”Metsänväki” käsittää 13 teosta ja laajan rekvisiitan, ”lammen ranta” käsittää 10 lintua, suuria sammakoita, hyönteisiä ja runsaan rekvisiitan.

Carola Gunell on taidekeraamikko, joka yhdistää savea ruosteiseen rautaan. Hän toteaa, että ”Olen havainnut toteuttavani kahta tyyliä – ensimmäinen on historian, tarinan tai kertomuksen kautta syntyneen mielikuvan toteutus. Toinen tyylini on abstrakti, yksinkertaistettu ja pelkistetty, tällöin eläimet ovat ensisijaisesti tarkasteluni kohteena.

Aija Orvasto on tarinoiden keraamikko, joka ammentaa luomisvoimansa luonnosta, eläimistä ja lähipiiristään. Toisaalta metsän eläimet voivat saada omat roolit ja tehtävät, niihin kuuluvat vaatteet ja tietenkin kaikkia yhdistävän tarinan. Toisaalta sanaleikit, aforismit tai ajatuksen juoksu saattaa synnyttää puhuttelevan keramiikkatyön.


Katariina Mannio: Eräs Talvipuutarha–Un Jardin d’Hiver

Orangeria

Avoinna:
5.–31.8. ti–la klo 9–20 ja 1.9. lähtien Kartanon aukioloaikojen mukaan ja muiden tapahtumien yhteydessä.

Luvassa on ihastuttavia taide-elämyksiä Orangeriassa, kun Katariina Mannio tuo tilaan piirroksia eri maiden talvipuutarhoista.
Taiteilija on paikalla la 10.9. klo 12-15 tarinoimassa Orangeriassa.


Eurajoen Kotiseutuyhdistys: Eurajoen historiaa valokuvin

Galleria Gylich

Avoinna:
18.8.-31.8. ti–la klo 9-20 ja 1.9. lähtien Kartanon aukioloaikojen mukaan ja muiden tapahtumien yhteydessä.

Eurajoen kotiseutuyhdistyksen kokoamia valokuvia Eurajoelta ja Luvialta 1910-1960-luvuilta; näkymiä kyliltä, rakennuksia, kansakouluja, ihmisiä askareissaan ja muissa arkisissa toimissaan.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.